Boda Spelmanslag har återstartat sin verksamhet.

Boda Spelmanslag hade inte setts och spelat på 1,5 år innan denna uppstartshelg som ägde rum i Furudals Bruk lördag till söndag 28-29/8.

Laget har beviljats 25 000 kr i stöd från Ideell Kulturallians och projektet Kulturens Kapillärer för att återstarta verksamheten.
Boda Spelmanslag bildades 1953 och har aldrig i historien haft ett sådan paus som pandemin medfört; inga dansspelningar, konserter eller övningar.

Det skulle visa sig att det fanns ett stort sug efter att träffas och spela, och ett 30 tal spelmän ur laget samlades för att spela, umgås och prata om framtiden.

Återstartshelgen inleddes med att spelmannen Johan Nylander från Nedre Gärdsjö gästade laget och lärde ut några låtar. Inspiratören gav en uppfriskande injektion och dammade av all rost i ensemblen. Därefter dammades repertoaren av från Bodas låtskatter. Furudals Bruk och dess rekreativa miljö bjöd på fantastiskt sensommarväder och akustiken i Kättingsmedjan skänkte spelglädje, lust och en härlig nytändning inför framtiden.

// Ingels Maria Renström, ordf Boda Spelmanslag